Blog

Zomer  25 juli 2018

De zomer is altijd een goede tijd om eens terug te kijken wat we als DSV Solutions en als HR binnen DSV Solutions gerealiseerd hebben het afgelopen jaar.

Doordat de economie op volle toeren draait, onze klanten het erg goed doen, we vorig jaar en dit jaar een nieuwe vestiging geopend hebben, is de vraag naar personeel binnen DSV groot. En dat in een steeds krappere arbeidsmarkt. Daarnaast zit DSV Solutions ook in de logistieke hotspots waar onze concurrenten zitten. Een combinatie die druk zet op onze werving. Wij hebben een aantal belangrijke maatregelen genomen.

Allereerst hebben we besloten meer medewerkers in vaste dienst aan te nemen. Het afgelopen jaar meer dan 200. Wij willen graag dat onze medewerkers (vast of uitzendkracht) zich thuis voelen bij DSV. En we willen medewerkers graag aan ons binden. Vandaar dat wij besloten hebben meer medewerkers aan te nemen.

Ook hebben we de werving uitgebreid. Naast de bestaande kanalen zoals uitzendbureaus en werving en selectiebureaus, zullen we ons ook meer gaan richten op social media recruitment en het opzetten van talentpools. En we hebben deze website in het leven geroepen. Om ook meer met de buitenwereld te communiceren.

Gelukkig werken onze medewerkers graag bij DSV. Dienstverbanden zijn doorgaans lang en medewerkers vertrekken niet snel naar een ander bedrijf. Dat is positief!

We hebben fors ingezet op het opleiden van onze Teamleaders in de organisatie. Zij zijn zeer belangrijk voor het binden en boeien van onze medewerkers. Zij bepalen grotendeels of medewerkers met plezier naar hun werk gaan. En we zullen ook onze Supervisors en Operations Manager de kans geven zich verder te ontwikkelen. We investeren graag in hen het komende jaar.

Tenslotte hebben we in goed overleg met de vakbonden een mooi onderhandelingsresultaat voor verlenging van de DSV Solutions cao bereikt. Goed voor onze medewerkers, goed voor onze klanten en uiteindelijk dus goed voor DSV. Ik ben vooral blij dat we dit allemaal in een positieve atmosfeer hebben kunnen realiseren.

De uitdagingen zijn er zeker, maar ik zie de toekomst zonnig in. Net zo zonnig als de zomer van 2018!

Walter de Wilde, HR DirectorLOCATIES
 
Amsterdam
Bergen op Zoom
Brunssum
Maastricht
Moerdijk
Roosendaal
's-Heerenberg
Venlo
Venray

CONTACT

DSV Solutions Nederland B.V.
Tradeboulevard 4
4761 RL Zevenbergen

hr.support@nl.dsv.com
www.nl.dsv.com